Начало | Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

1. Защо да използваме сайта, като е възможно сами да си закупим и изпратим картичка по пощата?

2. Защо е добре да влезем с профила си в сайта преди да сътворим нашата картичка, при условие, че платформата позволява да бъде разгледана и изпробвана без регистрация?

3. Какво е необходимо да знаем за да съотворим незабравима картичка за любим човек?

4. Необходимо ли е да прочетем изцяло сайта за да разберем как можем да го използваме?

5. Може ли да качим произволно изображение освен от компютър и от телефон или таблет?

6. Ще има ли промоции и намаления?

7. Може ли да изпишем като Получател непълнолетно лице.

8. Как да съм сигурен, че заявената от мен поръчка ще бъде изпълнена и предоставена в клон на Български пощи за доставка?

Визуализация на процеса на регистриранеВИДЕО.

Изработване на картичка със собствена снимка - видеото е в процес на изработка

Изработване на картичка със снимка от галерия - видеото е в процес на изработка

Изработване на писмо - видеото е в процес на изработка

 

1. Защо да използваме сайта, като е възможно сами да си закупим и изпратим картичка по пощата?

Неминуемо това е въпроса който си задава всеки един потенциален потребител в платформата на сайта. Разбира се, че индивидуалното желание на човек обзема съзнанието му и трябва да бъде изпълнено, но на каква цена?

Ще се опитаме да онагледим какво би трябвало да извършите, в случай, че не използвате предлаганите от нас услуги, но все пак желаете да зарадвате ваш близък или любим човек.

Нужно е да отделите:

 - време и разходи в обикаляне за избиране на картичка в места, където все по - рядко можем да намерим нещо уникално;

  - време за да надпишете картичката и/или писмото или да потърсите някой с красив краснопис за да ви замести;

 - време и разход за да отидете до най-близкият или попътен клон на Български пощи.

Имайки в предвид всички гореизложени доводи, освен отделено време от вас, което също си има цена, защото попада в рамките на работния ден, Вие давате в пъти по-висока цена за нещо, което предполагате, че ще зарадва ваш близък или познат, но не толкова и Вас.

Ако все пак се доверите на предлаганата от нас услуга, вие ще си спестите всички горепосочени разходи, като единствено ще отделите минимално време прекарано в платформата на сайта, което ще е в удобен за вас часови интервал в денонощието и не на последно място, може да бъде с изображение направено и качено от самите вас.

Нека не забравяме и всички наши сънародници далеч от скъпата ни Родина, които са облагодетелствани доста повече от всички останали, защото все още няма толкова бърз и удобен начин, така че от всяка точка на земното кълбо да се достави в България една поздравителна пощенска картичка или писмо. 

Нагоре

2. Защо е добре да влезем с профила си в сайта преди да сътворим нашата картичка, при условие, че платформата позволява да бъде разгледана и изпробвана без регистрация?

Ако отделите време в изработването на картичка в сайта без преди това да сте се регистрирали и "логнали", няма да се запази в системата. Ако се "логнете" при вече направена картичка, системата ви връща в начална позиция без да запази направеното преди това.

Ако потребителят е попълнил на кирилица своите задължителни и незадължителни полета във формата на регистрация, попълнените данни автоматично се нанасят в полетата за Подател на плика, но могат да се променят безпроблемно;

Нагоре

3. Какво е необходимо да знаем за да съотворим незабравима картичка за любим човек?

3.1. Изберете си любима снимка от вашият компютър, телефон или таблет, качете я в платформата на сайта и ако желаете я надпишете в празното бяло поле, така както ви се е искало досега. Добре е да знаете, че не трябва да "забивате" написания текст в краищата на изображението, а да изглежда видимо четливо и разбираемо при визуализацията, която ще му дадете. За целта нагласете текста с няколко разигравания на "space и enter".

3.2. Изберете хубаво и нестандартно пожелание от нашите предложения, копирайте го и поставете в полето  "Пожелание", изберете харесван от вас цвят и шрифт за пожеланието, като се еъобразите то да попадне в "гърба на картичката" при визуализацията. Препоръчителни големини на шрифтове за по обемни пожелания са 13 и 14. Важно е да знаете, че пожеланието, което е написано или копирано от ваша страна може да се коригира единствено, ако е активен прозореца "Пожелание" или сте го визуализирали и след това сте се върнали "Обратно" за корекция.

3.3. Ако сте попълнили изцяло  формата за регистрация, единствено за попълването на плика е необходимо да попълните полетата за "Получател" и незабравяйте, ако желаете да използвате услугата препоръчано писмо е задължително да укажете актуален адрес в България за "Подател" (важно за нашите потребители извън пределите на родината).

Нагоре

4. Необходимо ли е да прочетем изцяло сайта за да разберем как можем да го използваме?

Принципно всички текстове в платформата на сайта са заигрателни, любопитни и интересни. Много по-лесно, бързо, качествено и успешно бихте се възползвали от него ако го прочетете. Те биха ви дали доста идеи и полезна информация, които да използвате не само тук.

За хората, на които все пак им е тежко да го направят, могат да се доверят и на нашите кратки 5-стъпки,  в които са систематизирани основните позиции за направата на една картичка и/или писмо. Но трябва малко да разочароваме и тях, защото неминуемо ще им се наложи да положат малко усилия при прочитането на Общите Условия за Ползване.

Нагоре

5.  Може ли да качим произволно изображение освен от компютър и от телефон или таблет?

Да разбира се. Хубаво би било, ако изполвате вградената камера във вашето мобилно устройство, за да може да създатете картичка от снимка, която току що сте щракнали. Този метод е един от най - значимите за нас, защото по всяко време, където и да се намирате, каквото и да правите, вие можете за 10 мин. да запаметите любим момент от ежедневието, работата, почивката ви и да го споделите по незабравим и оригинален начин с любим, близък или познат човек или организация.

Нагоре

6. Ще има ли промоции и намаления?

Това е нещото, над което работим и в близко бъдеще ще се радваме да се възползвате. Все още разработваме система за промоционални кодове, които по интересен и забавен начин ще се постараем да достигнат до Вас - нашите клиенти.

Нагоре

7. Може ли да изпишем като Получател непълнолетно лице.

До колкото сме запознати няма фактическа забрана изписаното име на Получател да е на лице с определена възраст, единствено е необходимо изображението и/или текста да отговарят на Общите Условия за Ползване на Сайта. Предупреждаваме Ви, че ако запишете име за Получател на непълнолетно лице и се възползвате от услугата препоръчано писмо, при неоткриване или не пряк достъп до посоченият административен адрес, служителят ще остави уведомлителна бележка за получаването на писмото в клон на Български пощи. Тогава е необходимо родител или настойник на непълнолетното лице по някакъв начин да докаже, че има право да получи доставката.

Нагоре

8. Как да съм сигурен, че заявената от мен поръчка ще бъде изпълнена и предоставена в клон на Български пощи за доставка?

Ние гарантираме, че ще произведем и ще предоставим вашата поръчка за доставка в клон на Български пощи в срок и съгласно Общите условия на сайта. За съжаления няма как предварително да бъдете сигурни, че ние ще изпълним поръчката и ще трябва да ни се доверите. Все пак, ще имате известно спокойствие, ако изберете поръчката да бъде изпълнена с препоръчана поща, тъй като ние ще ви изпратим на електронната поща сканирано копие на получената бележка от Български пощи, веднага след като я изпратим.

Нагоре